از وقتی تلفن هوشمند جدید اپل با حسگر اثر انگشت اعلام وجود کرد زنگ خطرهای امنیت حریم خصوصی در همه جا به صدا درآمد که مردم مراقب باشید که این قضیه بودار است ؛ اپل هم در مقابل زمین و زمان را به هم دوخت و دم روباه را شاهد آورد که ما اساسا اثر انگشت کاربران را بایگانی نمیکنیم.
بعد هم اضافه کرد که تاچ آی دی (نام سیستم اثر انگشت اپل) ابتدا تصویر اثر انگشت ها را رمزگذاری میکند و تنها اطلاعات اثر انگشت را در خود دستگاه و نه در سرورهای اپل و فضای ابری ذخیره میکند؛پس با خیال آسوده امنیتتان را به آن بسپارید.
با وجود این آیا ما باید به اپل و گفته هایش اعتماد کنیم؟
اصلا آیا اپل حق همچین کاری را دارد (تشخیص هویت کاربران)؟ اگر دارد؛ از این اطلاعات چگونه باید استفاده کند؟ (تا حریم خصوصی نقض نشود)
اگر دولت ها از اپل بخواهند که این اطلاعات را در اختیارشان قرار دهد آیا اپل باید این کار را انجام دهد؟ (مثلا برای شناسایی مجرمان فراری)
و...
نظر شما چیست؟
از اونجایی که اپل سابقه همکاری با NSA رو تو پروندش داره(سر پروندهای به نام "پریسم" )نباید انتظار اینو داشته باشیم که اپل صادقانه رفتار کنه و این اطلاعات ارزشمند رو در اختیار سازمانهای جاسوسی نذاره!
درواقع اپل با این کارش صاحب یه پایگاه داده بزرگ از اطلاعات بیومتریک افراد میشه. یادمه استاد سر کلاس یه مطلبی به این مضمون رو گفتند : شاید وجود بعضی اطلاعات به تنهایی باعث نقض حریم خصوصی نشود و اشکال نداشته باشه ولی اگه همین اطلاعات تجمیع بشوند دیگه جریان فرق میکنه و موضوع خطرناک میشه!
بنابراین اپل میتونه از این اطلاعات استفاده ثانویه کنه و به زمرهی شرکتهای بیاخلاق بپیونده!
با این تفاسیر به نظرم بهتره باتوجه به مسایلی که اخیرا پیش اومده(افشاگریهای اسنودن،بیاعتمادی مردم،...) شرکتها و سازمانها به جای مخفی کردن کل ماجرا،لااقل قسمتی از داستان رو برای کاربران خود شفاف سازی کنن مثلا اعلام کنند که " اگه دولت نیاز به اطلاعات ما داشته باشد ما حق داریم اطلاعات کاربران را دراختیار دولت بگذاریم" .
پریسم:
http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920507001360
http://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_%28surveillance_program%29
با وجود این حسگر، در هنگام کار با این گوشی، احساس حضور در فیلمهای امنیتی به ما دست میده! به هر حال، امنیت این سنسور از رمز 4 رقمی قبلی، بیشتر است و سرعت عمل TouchID هم به اندازه ای خوب هست که حوصله کاربر را سر نبره و او را از خداحافظی با رمز عبور، پشیمان نکنه.
همونطور که تاحالا هم مشاهده شده هیچ تکنولوژی نبوده که ریسک هایی رو به دنبال نداشته باشه این سیستم حسگر هم از این قاعده مستثنی نیست. اما حداقلش اینه که خیال کاربرها تا حد زیادی از امنیت دستگاهشون راحته و افراد زیادی هم هستند که فقط به این مساله اهمیت میدن و قابلیت های دیگه این آیفون هم آنقدر چشم آن ها را گرفته که شاید به مسایل حریم خصوصی آن دقت نکنند. اگر نخواهیم ادعای اپل را مبنی عدم ذخیره اثر انگشت ها بپذیریم و فرض کنیم این شرکت اطلاعات را ذخیره می کنه اپل حق هیچ گونه استفاده ای از این اطلاعات و در اختیار دیگران قرار دادن آن ها را نداره مگر در موارد خاصی که راه دیگه ای نباشه و مساله مردم مطرح باشه. مثلا همون قضیه مجرمان فراری. البته حتی برای انجام این کار هم باید از قبل به استفاده کنندگان آگاهی بده. فکر می کنم یه سیاست opt in برای این تکنولوژی مناسب تر بود این جوری اون افرادی هم که نمی خواستن از این سرویس استفاده کنند می تونستن از بقیه قابلیت های این گوشی استفاده کنند.
به نظر نمی توان اعتماد کرد که شرکت اپل با این همه هزینه ای که صرف ایجاد این تکنولوژی کرده، هیچ سودی از این قضیه نبرد.از نظر اخلاقی اپل حق کنترل کردن افراد و برهم زدن حریم خصوصی آنها را ندارد.اما اگر بخواهد به دولت برای شناسایی مجرمان کمک کند، باید با حکم قضایی و بنا بر ضرورت این کار را انجام دهد.
به جز شرکت اپل در گوشی های سامسونگ، موتورولا و دیگر شرکتها هم ازاین سیستم استفاده شده است که این اقدام با عجله بوده و چون خیلی زود فراگیر شده این شرکت ها به فکر امنیت آن نبوده اند. از طرفی هم شاید در آینده از سیستم تشخیص صدا یا تطابق DNA برای پسورد کاربران روی دستگاههای همراه استفاده بشود که از امنیت خوبی هم برخوردار باشند و در عین قدرتمند بودن، سریعتر و سادهتر هم بشوند تا ما بتوانیم راحتتر زندگی کنیم.
به نظر من شرکت اپل نمی تونه ادعا کنه که اثر انگشتان را بایگانی می کنه چون هکرها میتونن با یک بار سرقت اثرانگشت تا ابد از اون استفاده کنند درحالی که رمزعبور میتونه مخفی نگه داشته بشه یا در هر زمان اگر به سرقت رفت تغییرش داد. اما اثرانگشت اینگونه نیست و کاربر مجبوره همیشه برای باز کردن قفل گوشی از انگشت خود استفاده کنه که تغییرناپذیره از طرفی هم فکر نمیکنم امنیت یک خواننده اثرانگشت به اندازه پینکد، قفلکنندهها یا پاککنندههای تهدیدات باشند.
این سیستمها در ذهن کاربران بدنام و منفی هستند و کاربران نمیتوانند به آنها اعتماد کنند. در نتیجه کاربران باید آگاه باشن که سیستم اثرانگشت به تنهایی نمیتونه امنیتی کافی فراهم کنه و با شبیهسازی اثرانگشت یا عکس گرفتن از اون میشه در این سیستم تقلب کرد.
طبق تحقیقاتی که کردم به نظر این چنین می آید که NSAبا اپل در این زمینه همکاری کرده و این نوعی جاسوسی است پس کار اپل درست نیست.
سخنگویان شرکت اپل ،سوالات خبرنگاران درباره ی دسترسی nsa به اثر انگشت کاربران iphon5 را با جواب های مبهم بی پاسخ گذاشتن.
اما یکی از کارمندان اپل این گونه پاسخ داده که: البته که پایگاه های داده با هم ادغام میشوند در واقع ایده اسکن اثر انگشت از خود دولت آمریکا بوده است اما حساب این را نمیکرده که ادوارد اسنودنی پیدا بشه که همه چیز را روی دایره بریزد.
او توضیح داد که NSA و FBI یک سالی می شود که در تدارک ایجاد یک پایگاه داده ویژه هستند تا بتوانند از این فناوری جدید اپل استفاده کنند. اثر انگشت همه مردم، افراد گمشده، افراد تحت پیگرد، همه و همه.
آیفون 5S اپل یک باتری پشتیبان (back-up) دارد تا به هیچ وجه اجازه خاموش شدن کاملِ دستگاه را ندهد. این عامل به همراه GPS تعبیه شده داخل تلفن به نیروهای امنیتی امکان می دهد تا فرد مورد نظرشان را نقطه به نقطه ردیابی کرده و در صورت لزوم به سرعت دستگیر کنند.
که البته این کار نیز از جهاتی مواهب زیادی دارد این که بعضی از مجرمان خیلی خطرناکند و از این طریق میتوان آنها را دستگیر کرد.
و تا حالا گزارش نشده که اثر انگشت برای سوء استفاده علیه مردم عادی به کار رفته باشد. اما این مسئله ای ست که مربوط به داخل ایالات متحده می شود و اموری که برای آنها طبیعی یا قطعی ست ممکن است برای کشورهای دیگر کاملاً نادرست باشد و خب می دانید که یکی از اهداف همیشگی NSA ملت های غیر آمریکایی هستند.
پس این میتواند یک جاسوسی علیه کشورهای دیگر باشد و از این نظر کار اپل درست نیست .
من خودم یه زمانی خیلی دوست داشتم گوشی ایفون بگیرم اما این خبر رو شنیدم یه کم نسبت به خریدن اون سد شدم . من شنیدم که اثر انگشت ها رو واقعا ذخیره می کنه و این کار رو بیشتر براب کشور های خاورمیانه انجام داده اما منبع موسخ که این خبر درست است رو ندارم.
از نظر حقوقی حق این کار رو نداره جون اون اثر انگشت رو برای یک کار دیگری از کاربر می گیره و با این دار داره از این اطلاعات استفاده ثانویه می کند.