دستگاهی که مکالمه راننده با تلفن همراه را پیش پلیس رو می‌کند

محققان هندی فناوری جدیدی برای غیر فعالسازی تلفن همراه در هنگام رانندگی طراحی کرده‌اند که قادر به تمایز قائل شدن بین تلفن همراه راننده و سایر سرنشینان خودرو است. شماره‌گیری یا تایپ پیام کوتاه در هنگام رانندگی یکی از دلایل اصلی بروز تصادف محسوب می‌شود. محققان برای پیشگیری از وقوع تصادفات مرگبار، دستگاه های مختلفی برای غیر فعالسازی تلفن همراه طراحی کرده‌اند. برخلاف نمونه‌های موجود که قادر به تمایز قائل شدن بین تلفن همراه راننده و سایر سرنشینان خودرو نیست، محققان هندی سیستم کوچکی طراحی کرده‌اند که بر روی فرمان خودرو نصب شده و پرتوهای ساطع شده از تلفن همراه راننده را شناسایی می‌کند. انرژی مورد نیاز این دستگاه ارزان قیمت 5* 6 سانتی‌متری توسط خودرو تأمین می‌شود.

به محض تشخیص استفاده از تلفن همراه توسط راننده، بوق هشدار پنج ثانیه‌ای به صدا در می‌آید و در صورت عدم قطع تماس تلفنی، سیستم اقدام به غیر فعالسازی تلفن می‌کند، بطور همزمان با کمک یک میکرو دوربین، از راننده متخلف عکسبرداری و  برای مرکز کنترل ترافیک یا پلیس راه ارسال می‌شود.

در صورت تلاش برای تخریب یا برداشتن سیستم از روی خودرو، بصورت خودکار شماره خودرو برای پلیس ارسال می‌شود.  این سیستم از قابلیت نصب بر روی انواع خودروهای سواری، ون، کامیون و اتوبوس برخوردار است.


منبع

http://www.ictna.ir

.


فناوری عرضه شده بسیار کارامد و مفید است. خصوصا برای کشورهایی مثل ایران که رکورد دار تصادفات است. مکانیزم کار این سیستم بسیار جالب، فنی و دقیق است اما چند نکته در مورد آن جای تامل دارد. اول اینکه ایا این سیستم میتواند تفاوت وضعیت رانندگی و توقف در صورتی که خودرو روشن است را تشخیص دهد؟(انرژی دستگاه از طریق خودرو تامین می­شود). استفاده از تلفن همراه حین رانندگی تخلف محض است اما در صورتی که راننده توقف کرده باشد و این سیستم همچنان ارتباط را قطع کند یعنی حق منفی راننده جهت استفاده از تلفن همراه آن هم بدون تخلف نقض شده است. نکته دیگر این که آیا اطلاعات راننده فقط هنگام انجام این تخلف برای مرکز کنترل ترافیک ارسال می­شود و یا استفاده ثانویه از اطلاعات ممکن است؟ از آن جایی که سیستم به محض شماره گیری یا تایپ پیام کوتاه فعال می­شود آیا شماره های گرفته شده یا پیام ها ذخیره می­شوند که در صورت مثبت بودن پاسخ عملا نقض حریم خصوصی رانندگان صورت گرفته است. در کنار همه این شبهات استفاده از سیستم فوق ضروری به نظر می­رسد و قطعا اثر بخش خواهد بود اما قبل از همه این حرف ها باید به این سوال پاسخ داده شود چرا انسان­ها با وجود آگاهی از خطرات استفاده از تلفن همراه حین رانندگی باز این کار را انجام می­دهند و این که آیا این کار اخلاقی است که فقط برای اندکی صبر نکردن جان خود و دیگران را به خطر اندازند؟

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد