الکسا چیست و چگونه وبسایتهای ایرانی برای به دست آوردن رتبه بهتر در آن، از روشهای غیر اخلاقی استفاده میکنند؟
الکسا یکی از سرویسهای آمازون است؛ هدف این سرویس رتبه بندی وب سایت ها بر اساس میزان ترافیک و میزان بازدید هاست.
الکسا چقدر دقیق است؟
اطلاعات مربوط به ترافیک و میزان بازدیدکننده هر وبسایت تنها در اختیار صاحبان وبسایت قرار میگیرد و از این رو دیگران دسترسی به این آمار و ارقام ندارند.
پس الکسا چطور ترافیک وبسایتها را محاسبه میکند؟
الکسا از طریق تولبارهایی که بر روی مرورگرهای وب نصب میشود، اطلاعات شمای کاربر را جمعآوری کرده و براساس آنها ترافیک احتمالی وبسایتهای مختلف را محاسبه میکند.
فرض کنید که شما تولبار الکسا را بر روی مرورگر خود نصب کردهاید؛ وقتی یک وب سایت را باز میکنید، اطلاعات بازدید شما از آن وبسایت خاص جمعآوری شده و برای الکسا ارسال میشود. پس الکسا به آمار دقیق وبسایتها دسترسی ندارد و نمیتواند اطلاعات صد در صد قابل اعتمادی ارائه کند. اما این سرویس از آنجایی که کاربران بسیاری تولبار آن را نصب کردهاند، دقیقترین روش نزدیک به واقعیت را برای رتبهبندی وبسایتها در اختیار دارد و از این رو افراد فعال در حوزه آنلاین پیش از اظهارنظر در باره یک وبسایت، مخصوصاً اگر قرار باشد در آن وبسایت هزینه تبلیغاتی کنند، به الکسا رجوع میکنند.
الکسا ادعا کرده که در حال حاضر بیش از ۲۵ هزار تولبار یا افزونه برای مرورگرهای مختلف وجود دارد که الکسا را در دل خود جای دادهاند. یعنی شاید شما خودتان هم متوجه نباشید که یکی از افزونههایی که نصب کردهاید، کد مربوط به الکسا را نیز در خود جای داده است. البته همه این افزونهها پیش از فعالشدن الکسا، از شما یک بار سؤال میپرسند و تأییدیهی لازم را دریافت میکنند.
برخی از وبسایتها با تقلب ترافیک جذب میکنند
بعضی افراد به رتبه الکسای وبسایت مورد نظر خود، اکتفا میکنند و سپس دربارهی تبلیغ نمودن در آن وبسایت، تصمیمگیری میکنند. همین موضوع باعث شده است تا الکسا و کسب رتبه بهتر در آن، برای صاحبان وبسایت اهمیت ویژهای پیدا کند. راه منطقی کسب رتبه بهتر در الکسا، جذب مخاطب و افزایش ترافیک از طریق تولید محتوای غنی و کاربردی است؛ اما از آنجایی که در ایران زندگی میکنیم، بسیاری از مردم همواره بدنبال میانبر هستند؛ راهی که زودتر رتبه الکسای بهتری داشته باشند. همینجا است که دهها سرویس و روش غیرمنطقی و البته غیراخلاقی شکل میگیرد که از طریق آنها وبسایتها تلاش میکنند تا رتبه الکسای خود را به شکل غیر واقعی بهبود بخشند.
منبع:
http://www.modiresite.com/blog/is-alexa-ranking-important
با توجه به صحبت شما در مورد تقلب برخی از سایت ها جالب دانستم به یکی از این روش ها که خرید Backlink نام دارد اشاره کنم . در واقع Backlink ها همان لینک هایی هستند که سایت های دیگر به سایت ما برقرار می کنند و سایت ما را به مشتریان خود معرفی می کنند. یکی از معیار های موتور های جستجو برای تشخیص محبوبیت یک سایت و آوردن سایت در نتایج بالاتر تعداد Backlink ها می باشد. حال به عنوان یک روش فریب موتور های جستجو برخی سایت ها این Backlink ها را به دروغ برای مشتریان خود فراهم می کنند.
تمام تجارت هائی که در اینترنت فعالیت می کنن، همیشه به دنبال این هستند که درصد تبدیل مشتریان خودشون رو بهتر کنند. در حقیقت همه می خوان که در تجارت اینترنتی خودشون موفق باشند. با استفاده از ابزار مقایسه الکسا، میشه به راحتی سایت مورد نظر رو با سایر رقیبان مقایسه کرد. و حتی در مقایسه چند سایت مشابه از لحاظ محبوبیت، میتونه تعیین کننده باشه ، البته الکسا معایبی هم داره ، از جمله اینکه آمار این سرویس لزوما دقیق و کاملا براساس واقعیت نیست و تا حدودی مبتنی بر محاسباتی فرضی و احتمالی ثبت میشه ، همچنین بعضی افراد به روش های متقلبانه نیز اقدام به افزایش رتبه سایت خودشون می کنن، مثلا به تعدادی از دوستانشون ماموریت میدن که با تولبار الکسا به طور مرتب از آدرسشون دیدن کنند. که به نظر من همین امر باعث میشه که خود به خود این آمارها تبدیل به یک کار نمادین و غیر واقعی بین بازدید کنندگان تلقی بشه اما با این وجود خواسته یا ناخواسته، رتبه الکسا جای خودش رو بین کاربران باز کرده و اهمیتی نسبی در عرصه وب و مخصوصا تجارت الکترونیک پیدا کرده و همچنین برای کساییکه می خوان از طریق تبلیغات توی سایتشون درآمد کسب کنن می تونن با افزایش رتبه الکسا واسه سایت خودشون مخاطبان زیادی رو جذب کنند.