برگ برنده ای دیگر برای حامیان حریم خصوصی

به نظر شما آیا ماموران انتظامی این حق را خواهند داشت که در هنگام بازداشت یک متهم محتویات موبایل او را نیز جستجو کنند؟

در قوانین ایالات متحده آمریکا قانونی مبنی بر اینکه ماموران انتظامی حین دستگیری متهمین محدودیتی در دسترسی به محتویات تلفن همراه آنها داشته باشند وجود نداشت.

تا اینکه دیوان عالی آمریکا در حکمی اعلام کرد که از این پس پلیس نمی تواند محتویات دیجیتالی تلفن های همراه کسانی که بازداشت کرده را جستجو کند مگر آنکه از دادگاه برای جستجوی تلفن همراه حکم داشته باشد و حکم دادگاه نیز در صورتی که شواهدی از وقوع جرم توسط مظنون وجود داشته باشد صادر می شود.

در صورت نبود این حکم پلیس می تواند بعد از درستگیری فرد متهمی که هنوز جرمی برای او به اثبات نرسیده است تلفن همراه او را نیز جستجو کند و در صورت مشاهده محتویات مجرمانه درون گوشی فرد، متهم را به دلیلی غیر از دلیلی که او را دستگیر کرده اند بازداشت و دادگاهی کنند. همان طور که پیداست مشخص است که با توجه به اختیاراتی که یک مامور پلیس دارد می تواند به هر فردی مشکوک شده و به بهانه ارتکاب به جرمی نامشخص به جستجوی گوشی فرد نیز بپردازد و با ارخورد به محتویات مجرمانه درون گوشی فرد را بازداشت کند.


دو دیدگاه در این مسئله می توان داشت:

اول اینکه جستجوی تلفن همراه تعرضی بی دلیل به حریم خصوصی افراد است.

دوم اینکه لازمه برقراری امنیت ملی این است که ماموران انتظامی در صورت احتمال به ارتکاب جرم بتوانند به محتویات فرد مظنون دسترسی داشته باشند.

در اینجا همان تقابل همیشگی حریم خصوصی و امنیت به برقرار است.

ولی به نظر من دادن این حق به ماموران پلیس نه تنها امنیت را برقرار نمی کند بلکه با افزایش نارضایتی مردم موجب کاهش اعتماد آنها شده و پنهان کاری و روش های دور زندن محدودیت ها را افزایش می دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد