تخلیه تلفنی

موضوعی که در عین سادگی و کم اهمیت جلوه کردنش بسیار مهم و حیاتی هست و به امنیت کشور خدشه وارد کرده است.

تخلیه تلفنی به معنای به دست آوردن اطلاعات از افراد مختلف جامعه توسط تلفن از طریق دشمنان. درواقع اطلاعاتی که از نظر ما اهمیت چندان زیادی ندارد هم چون نام رئیس، همکار، همسر، فرزند یا سایر آمارهای معمولی که در حیطه کاری ما هستند.


اهداف دشمن از تخلیه تلفنی:

1 جمع آوری اطلاعات در خصوص مشکلات داخلی جامعه در راستای بهره برداری تبلیغی

2 شناسایی مشکلات دستگاه های اجرایی دولتی و خصوصی جهت بهره برداری تبلیغی در خصوص ناکارآمد جلوه دادن نظام.

3 کسب اطلاعات در راستای دامن زدن به اختلافات جناح های سیاسی کشور

نکته قابل توجه آن است که قریب به 80 درصد اطلاعات کشور توسط تخلیه تلفنی از تمامی اقشار جامعه به دست دشمنان می افتد. 

ادامه مطلب ...

گواهینامه های متن باز

در این نوشته قصد داریم برخی از گواهی های متن باز را معرفی کنیم و به زبان ساده به تفاوت ها و ویژگی های آن ها بپردازیم.

1 Public Domain :


-در واقع به عنوان یک گواهی به آن نگاه نمی شود ولی بایستی به مفهوم آن توجه شود.

-در واقع تحت Public Domain شما می توانید هرکاری که می خواهید بکنید.

-زمانی که تاریخ Copyright یک نرم افزار به پایان می رسد ، تحت Public Domain در می آید.

-در برخی از کشور ها کارهایی که برای دولت انجام می شود تحت  Public Domain است.

_______________________________________

2 GPL(v2) :


-کد برنامه باید قابل دسترسی عموم باشد.

-کارهای اشتقاقی نیز باید تحت گواهی GPL انتشار یابند.

 -استفاده از برنامه های تحت این گواهی در برنامه های تجاری گواهی برنامه را GPL می کند.

 -آن را طاعون می نامند چون هر برنامه را که با آن مواجه می شود، تحت گواهی GPL در می آورد.

_______________________________________

3 LGPL


-مدل ساده شده GPL است .

-استفاده از کد های تحت این گواهی در برنامه های تجاری بدون تغییر گواهی به LGPL امکان پذیر است.

_______________________________________

4 - BSD, MIT, Apache


 -اگر قسمتی از کد تحت این  گواهی ها باشد ، می توان از آن برای نرم افزار های تجاری دیگر بدون نیاز به         تغییر گواهی استفاده کرد.

-کارهای اشتقاقی باید شامل یک کپی از گواهی باشند.

-تفاوت در چگونگی ذکر مشخصات نویسنده اصلی و لزوم آن.

_______________________________________

منبع : OpenSource

مم

patent troll اخلاقیات و یا تقلب؟

روبرت برمن یک پتنت ترول است که خودش را به راحتی معرفی کرده است.
و ترجیح میدهد خود را اینگونه بنامد:
"patent assertion entity"
و هیچ ترسی از تبلیغ و توضیح کارش ندارد.
 
ادامه مطلب ...

مطالعه آزاد برای همه، همه وقت، همه جا!

چالشی جدید برای مسئله مالکیت معنوی حوزه کتاب در ایران


چندی پیش یک وب سایت ایرانی فروش و نشر کتاب های الکترونیکی تحت عنوان فیدیبو را اندازی شده است. مدیران این وب سایت مدعی شده اند که این سایت "اولین سامانه Multi-platform تولید و توزیع کتاب الکترونیک در خاور میانه است که مبتنی بر استانداردهای جهانی صنعت نشر و با رعایت کامل قانون جهانی کپی رایت طراحی و اجرا شده است"


حال چند سوال:


1) آیا فرهنگ استفاده و قوانین لازم برای پیاده سازی این گونه فعالیت ها در ایران وجود دارد؟

2) با پیشرفت روزافزون تمایل خوانندگان کتاب به سمت کتاب های الکترونیکی و وجود این چنین بسترهایی نویسندگان و ناشران چه تصمیمی را باید اتخاذ کنند؟

3) تکلیف حق التالیف پدیدآورندگان آثار چیست؟

4) براساس شعار جهانی شدن این وب سایت، آیا این اقدام سبب افزایش سهم ما در بازارهای جهانی خواهد شد یا اینکه تنها به ضرر مولفان ما تمام خواهد شد؟



بیشتر بخوانید:


سهم ما یک کار غیرقانونی است؟ 

گوگل ایمیل کاربران را می‌خواند!


گوگل قوانین خود را برای ارائه خدمات به‌روز رسانی کرده تا به نوعی بتواند بازتاب شیوه‌های اسکن از ایمیل شخصی افراد را توجیه کند.

در آخرین نسخه از قوانین و مقررات استفاده از خدمات گوگل، گوگل در پاراگرافی توضیح داد که اسکن از ایمیل افراد زمانی‌که محتوای آن ارسال می‌شود، به صورت اتوماتیک انجام می‌شود.

گوگل در این رابطه می‌گوید: سیستم‌های خودکار ما مطالب شما از جمله ایمیل‌تان را تجزیه و تحلیل می‌کند تا بتوانیم از این طریق محصولات مناسب مورد نظر شما را به شما پیشنهاد دهیم و در تبلیغات از این اطلاعات استفاده کنیم و هم‌چنین بتوانیم نرم‌افزارهای مخرب را نیز کشف و از بین ببریم. این تجزیه و تحلیل هنگامی که محتوای ایمیل‌ها ارسال، دریافت و هنگامی‌که ذخیره می‌شوند صورت می‌گیرد.

یکی از سخنگویان گوگل به TNW گفت: ما می‌خواهیم سیاست‌هایمان آسان و ساده باشند تا کاربران‌مان به راحتی آن‌ها را درک کنند. این تغییرات شفافیت بیش‌تری به مردم می‌دهد و بر اساس بازخوردی که از سوی مردم در چند ماه گذشته دریافت کرده‌ایم صورت می‌گیرد.

کار گوگل برای اسکن ایمیل افراد با هدف تبلیغات مناسب بر خلاف قوانین مربوط به استراق سمع و حریم خصوصی تلقی می‌شود و حتی اعلام شده بود که علیه گوگل در دادگاه‌های آمریکا اقامه دعوی شده که البته یک قاضی این کشور این قضیه را رد کرد.

البته گوگل نیز ادعا کرده است که تمام کاربران جیمیل شرایط استفاده از خدمات آن را پذیرفته‌اند و قبول کرده‌اند که محتوای ایمیل‌شان خوانده شود. ولی به نظر می‌رسد این کار گوگل و شفاف سازی مسائل مربوط به اسکن ایمیل شهروندان می‌تواند یک حرکت پیشگیرانه باشد که در آینده بتواند در برابر شکایات و اقامه دعوی‌های احتمالی در امان باشد.


منابع

http://www.gerdab.ir

امکانات خارق العاده Smart TV ها در قبال نقض حریم خصوصی!

تا حالا اسم تلویزیون های هوشمند رو زیاد شنیدین. ولی این که چه قدر از امکانات قابل توجه اون اطلاع دارید یا نه نمی دونم. یک سری از امکاناتی که این تلویزیون ها در اختیار کاربرانش قرار میده رو بیان می کنم. البته هدف من از گذاشتن این مطلب بیان پیشرفت تکنولوژی در تلویزیون نیست. بلکه نقض حریم خصوصی کاربران با پیشرفت این نسل از تلویزیون ها است.

مهم ترین و قابل توجه ترین امکانات تلویزیون های هوشمند: 

ادامه مطلب ...

نظارت تماس های تلفنی


این نظارت ممکن است در جهت اغنا یکی از مقاصد زیر انجام پذیرد:

  • نظارت تماس تلفنی به قصد کنترل  کیفیت آن.
  •  نظارت تماس تلفنی به دلایلی غیر از کنترل  کیفیت آن.


ادامه مطلب ...

حریم خصوصی در اسنادبین الملل

حریم خصوصی در اسنادبین الملل

حق حریم شخصی به خوبی در قوانین بین المللی آمده است. بدنبال پذیرش اعلامیه جهانی حقوق بشر در سال 1948 و ماده 12 که مستقیماً در رابطه با موضوع حریم شخصی است شروط مشابهی در قرار داد بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و کنوانسیون اروپا در مورد حقوق بشر و سایر کنوانسیون ها و توافقات منطقه ای آمده است.

  ادامه مطلب ...

دردسر تازه برای گوگل!

دردسر تازه برای گوگل

شرکت اوراکل با تقدیم شکایتی به دادگاه مدعی شده که گوگل با کپی کردن برنامه جاوا در سیستم عامل اندروید، حق اختراع اختصاصی این شرکت را نقض کرده است.

لاری الیسون مدیر عامل اوراکل قبلا در سال 2012 هم این شکایت را تقدیم دادگاه کرده و خواستار دریافت غرامت یک میلیارد دلاری از گوگل شده بود. اما شکایت مذکور به نتیجه نرسیده بود و حال اوراکل مجددا موفق شده آن را در دستگاه قضایی آمریکا به جریان بیندازد، امری که یک موفقیت برای این شرکت محسوب می‌شود.

بر اساس حکم اولیه دادگاه، ادعای اوراکل در مورد بهره‌مندی از حق کپی رایت در مورد جاوا از جمله در زمان استفاده‌های اینترنتی از آن قابل پذیرش است و گوگل باید ادله خود در مورد استفاده درست و مشروع از این فناوری را به دادگاه ارائه کند.

کارشناسان صدور این حکم اولیه را یک پیروزی برای اوراکل می‌دانند و معتقدند حکم مذکور موضع افرادی که خواستار جدی گرفته شدن مساله کپی رایت از سوی نهادهای قضایی و حقوقی هستند را تقویت می‌کند. در مقابل گوگل حکم صادر شده را به زیان صنعت نرم افزار و توسعه علوم رایانه دانسته است.

مبدع اصلی نرم افزار جاوا شرکت سان میکروسیستم بود که آن را در اواسط دهه 90 میلادی ابداع کرد. این برنامه به رایگان توسط برنامه نویسان قابل استفاده بود تا آنکه شرکت اوراکل شرکت سان را در سال 2009 و به ازای پرداخت 7.4 میلیارد دلار خریداری کرد. یک سال بعد اوراکل گوگل را به علت استفاده از جاوا تحت تعقیب قضایی قرارداد.


منابع

http://www.sfchronicle.com/technology/article/Oracle-claims-against-Google-over-Java-reinstated-5467161.php

http://itsi.ir


با جیمیل به کاربران ناشناس ایمیل ارسال کنید!

گوگل به تازگی قابلیت جدیدی در پست الکترونیکی خود، جیمیل تعبیه کرده که کاربران با استفاده از آن می‌توانند بدون در اختیار داشتن آدرس ایمیل دیگران، برای آنها ایمیل بفرستند.

این قابلیت جیمیل که Email via Google+ (ارسال ایمیل با گوگل پلاس) نام گرفته، برای فرستادن ایمیل به کاربران شبکه اجتماعی گوگل موسوم به گوگل پلاس کاربرد دارد.

به عبارت دیگر در این فرآیند، جی‌میل، آدرس گیرنده ایمیل را از پایگاه داده گوگل پلاس استخراج می‌کند. آدرس گیرنده تا زمانی که کاربر به ایمیل دریافتی پاسخ ندهد، ناشناس می‌ماند.

 

گفتنی است در حال حاضر این قابلیت برای همه کاربران جی‌میل فعال نشده ولی کسانی که Email via Google+ را دارند، برای فعال کردن آن کافی است به قسمت Settings و General جی‌میل خود مراجعه کنند. به نظر می‌رسد گوگل بیش از پیش در حال ادغام دو سرویس مهم خود یعنی جی‌میل و گوگل پلاس است.

البته بعید نیست این قابلیت با نقد و اعتراض برخی کارشناسان و کاربران روبه‌رو شود زیرا افراد و شرکت‌ها با استفاده از آن می‌توانند به تبلیغات بپردازند یا ایمیل‌های مزاحم و هرزنامه برای دیگران ارسال کنند.


منابع

http://irannetnews.ir