نخستین ربات‌های گوینده خبر

شاید این تصورات در آینده دور محقق شوند اما مجموعه جدیدی از ربات‌های گوینده خبر با ظاهر واقعی در موزه توکیو به نمایش توسعه پژوهشها در این زمینه پرداخته‌اند.

رباتهای «کودوموروید» و «اوتوناروید» با چهره‌های انسان‌نما به قدری راحت صحبت می‌کنند که انگار زنده هستند.

به گفته هیروشی ایشیگورو، کارشناس رباتیک ژاپنی و استاد دانشگاه اوساکا، این رباتها برای پژوهش در مورد چگونگی تعامل انسان با ربات مفید خواهند بود.

همچنین او گفت : ساخت اندرویدها برای بررسی حس انسان بودن و پاسخ به این سوالات است که احساسات، آگاهی وتفکر چیست؟

این رباتهای انسان‌نمای کنترل از راه دور در نمایشی، لبهای خود را بطور همزمان با یک دستگاه صدای خارج از تصویر حرکت داده،‌ پلک زده، ابروهای خود را حرکت داده و سر خود را به اطراف تکان می‌دادند.

کودوموروید و اوتوناروید که نیروی آنها با هوای فشرده و سرووموتور تامین می‌شود، در حالت نشسته قرار دارند اما می‌توانند دستانشان را تکان دهند.

کودوموروید یک بار اخبار را بدون لغزش خوانده و لغات سخت و پیچیده را با زیبایی ادا کرد.

این رباتها که از ظاهری دخترانه برخوردارند، می‌توانند در هر زمان صداهای مختلف را مانند صدای بم مردانه یا صدای تیز دخترانه داشته باشند.

همچنین می‌توان گفتار را بوسیله متن در رباتها وارد کرد تا بیانی شمرده و عالی ارائه کنند.

اگرچه اشکالاتی نیز وجود داشت مانند این که لبهای رباتها در زمان سخن گفتنشان تکان نمی‌خورد یا ربات اوتوناروید با وجودی که دوبار خواسته شد خود را معرفی کند، ساکت ماند.

اما به گفته محققان، چنین اشکالاتی در میان رباتها رایج است زیرا آنها دستگاههای ظریفی هستند که به محیط اطرافشان حساسند.

کودوموروید و ربات زن اوتوناروید در کنار نیم‌تنه «تلنوید» با دستان نوک‌تیز در این موزه به نمایش درآمدند که به عنوان یک همدم دوست‌داشتنی عمل می‌کند.

در نمایشی شبیه پینوکیو، کودوموروید از پروفسور ایشیگورو پرسید که چرا آن را خلق کرده است. ایشیگورو به این سوال چنین پاسخ داد که می‌خواسته یک گوینده خبر کودک را تولید کند.

این رباتها از پوست سیلیکونی و عضلات مصنوعی برخوردارند و در موزه میریکان در توکیو به نمایش درآمده‌اند.

ایشیگورو همچنین یک ربات انسان‌نما با ظاهر خودش ساخته که آنرا به خارج کشور برای سخنرانی می‌فرستد.




به نقل از ایسنا

نظرات 2 + ارسال نظر
میترا قائدی پنج‌شنبه 5 تیر 1393 ساعت 01:36

این ربات ها همانطور که در فیلمی که استاد هم در سایت قرار داده اند نشان میداد، می توانند حالت های چهره ی افراد را تقلید کرده، و ان را به زیبایی به نمایش بگذارند. هم چنین ممکن است این ربات ها به اینده ی انسان ها کمک نماید و باعث صرفه جویی در وقت و هزینه ی افراد شود، اما سوالی که همیشه باری خودم مطرح است، این است که این همه نگهداری و صرفه جویی در وقت به چه دردی میخورد؟ تا چه حد تکنولوژی باید پیشرفت کند؟ باز همانطور که در فیلم دیگر دیدیم ربات هایی که در جنگ به کار میروند؟ ایا توانایی آن را دارند که که روزی از اناسن نیز بالاتر روند، و دیگر دستورات انسان را اطاعت نکرده و از آن سرپیچی کنند؟آیا ممکن است روزی این ربات های انسان نما روزی انسان های واقعی را بنده ی خواسته های خود سازند؟ و اینکه آیا ممکن است ربات ها روزی روزی زمینه ساز نابودی خودشان شوند؟
برای مطالعه بیشتر در این زمینه و چنانچه تمایل به دانستن نظرات و تخیلات دیگران راجع به آینده ی ربات ها هستید، کتاب روزی که ماشین ها میمیرند اثر ادوارد م‍ورگ‍ان‌ ف‍ورس‍ت‍ر را مطالعه بفرمایید.

رامین چهارشنبه 4 تیر 1393 ساعت 23:00

به نظر من به دلیل اینکه این ربات ها از هوش مصنوعی ضعیف برخوردار هستند نمیتوان برای آنها حقوقی قائل شد و تنها میتوان به انها به دید یک ربات نگاه کرد و این به این معنی است که اگر تمامی روز هم مشغول به پخش اخبار باشند نمیتوان برای انها حقوقی خواستار شد و بیان کرد که ممکن است حقوق آنها زیر سوال رفته باشد، البته با یک دید نتیجه گرا میتوان این را در نظر گرفت که ممکن است این کار میتواند تعامل با ربات ها را برای افراد و بخصوص کودکان عادی سازد و در نتیجه ممکن است برخورد افراد به انسان ها معمولی از لحاظ احساسی و نیز تعاملی تنزل پیدا کند و در نتیجه آینده نوع بشر حداقل از نظر احساسی و در مراتب بالاتر از نظر امکان وجودی بشریت به خطر بیندازد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد