اهمیت پیوستن ایران به کنوانسیون برن(قانون کپی رایت)

نقض قانون کپی رایت در کشور ما بسیار زیاد است و به یک مسئله عادی در میان مردم تبدیل شده است.خبر ها حاکی از آن است که وزارت ارشاد لایحه ی پیوستن به کنوانسیون برن یا همان قانون کپی رایت را به مجلس برد تا با گذراندن مراحل قانونی ایران نیز عضوی از این کنوانسون باشد.

از طرفی این خبر می تواند به نفع ما باشد و از طرفی به ضرر ما.با عضویت در این کنوانسیون ما مستلزم به رعایت قانون کپی رایت هستیم.امری که از نظر شرعی نیز واجب است واستفاده از محصولات و تولیدات دیگران بدون پرداختن بهای آن و بدون اجازه ی صاحبان آن ها نوعی دزدی محسوب می شود.

اما این مسئله در ایران با چالش هایی مواجه است از جمله میتوان تحمیل هزینه های بسیار زیاد را نام برد به طوری که با این وضع اقتصادی خرید نرم افزار های میلیونی برای ما که از ابتدا تا کنون به آن ها به راحتی دست می یافتیم و به صورت رایگان یا با پرداختن مبلغ ناچیزی بهترین نرم افزار های دنیا را در اختیار داشته ایم، می تواند برای ما دردسر ساز شود و به گفته ی برخی کارشناسان پیشرفت علمی کشور را پایین می آورد چرا که دسترسی ما به این نرم افزار های مهم و کاربردی همچون ویندوز بخاطر هزینه ای زیاد این نرم افزار ها عملا کاهش خواهد یافت.

اما از نظر من هدف وسیله را توجیه نمی کند.یعنی از نظر اخلاقی صحیح نیست که بخاطر نپرداختن هزینه ی بالای نرم افزار ها خلاف قانون کپی رایت عمل کنیم و به حقوق دیگران احترام نگذاریم.

مخالفان این لایحه بر این عقیده هستند که با پیوستن به این کنوانسیون حریم خصوصی کاربران نقض می شود چرا که بهانه ای می شود برای کشورهای غربی که در حریم خصوصی کاربران ایرانی سرک بکشند تا به دنبال موارد نقض حریم خصوصی بگردند.

به هر حال پیوستن به این کنوانسیون در جهت احترام به حقوق دیگران و کمک به تولید کنندگان داخلی امری ضروری است ولی باید عواقب آن نیز در نظر گرفته شود و راهکاری برای آن ارائه شود.

نظرات 2 + ارسال نظر
بهناز حکیمی شنبه 7 تیر 1393 ساعت 03:01

من با نظر مخالفان این لایحه که تحلیل کرده اند با رعایت قانون کپی رایت و خرید نرم افزار سطح پیشرفت کشور پایین می آید تاحدودی مخالفم.به نظر من با رعایت قانون کپی رایت ما به تولید کنندگان خود کمک می کنیم تا محصولات خود را مطابق زحمتی که کشیده اند به فروش برسانند و انگیزه ی آن ها برای طراحی و تولید محصولات جدیدتر و بهتر افزایش می یابد و دیگر نگران از دست رفتن حقوق خود نیستند و به این صورت فناوری و تولید کشور رشد می کند و وابستگی ما را کمتر می کند.در هر صورت منافع این طرح بسیار زیاد است ولی زمان می خواهد تا با آن کنار بیاییم.

mohsen nahavandi شنبه 7 تیر 1393 ساعت 02:01

پیوستن به کپی رایت یک بحثه و دشتنزیر ساختها و اراده ی لازم برای اجرای درست این قانون یک مبحث دیگریست اگر ایران به کنوانسیون مربوطه بپیونده بازهم قادر نخواهد بود کپی رایت و درست و صحیح اجرا کنه کشور های در حال توسعه به دلیل نیازبالا به تولیدات دیگر کشور های پیشرفته قادر نخواهند بود که کپی رایت را اجایی کنند خلائ قانون های داخلی و عدم فرهنگ سازی از مشکلات جدی پیش رو خواهد بود

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد